Sportmassage

Recover - quicker

Maintain - condition

Prevent - injuries

www.Shape-shift.nl - www.sportmassagearnhem.nl

Sportmassage

is een complex van handgrepen dat wordt toegepast om de lichamelijke conditie van een persoon te bestendigen, te verbeteren en/of de eventuele nadelige gevolgen van sport weg te nemen of te verzachten. Het is zeker niet zo dat sportmassage alleen is voor mensen die actief sporten maar ook voor hen die zich na een drukke dag heerlijk willen ontspannen. Massage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheid, pijn en spierkramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van de spieren waardoor de stofwisseling positief wordt beïnvloed en de kans op blessures wordt verkleind. 

 

 

Opbouw van de massage

Een van de meest belangrijke factoren die de massage beïnvloeden is het tijdstip van de massage ten opzichte van de lichamelijke inspanning. 

We onderscheiden daarbij:

  • een sederende massage die meestal wordt toegepast ná een lichamelijke inspanning. Deze vorm van massage vervangt niet een cooling down!
  • een stimulerende massage die meestal wordt toegepast vóór een lichamelijke inspanning. Deze vorm van massage vervangt niet een warming up!

 

Sederende massage

Een sederende massage heeft als doel het afvoeren van afvalstoffen en vocht uit de spieren na een lichamelijke inspanning en kan daarom gezien worden als een post-activiteitsmassage.

 

Stimulerende massage

De stimulerende massage wordt ook wel de pre-activiteitsmassage genoemd en heeft als doel een zo groot mogelijke doorbloeding in de bij de sport meest gebruikte spieren te verkrijgen.